Vivix

Tips kurangkan Risiko Kanser Payu Dara

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr

Assalammualaikum semua, tengah buat apa tu?

Mommy hari ni sibuk sikit memandangkan anak sulong dah start peperiksaan akhir tahun. Maka minggu ni ialah study week lah untuk kami anak beranak.

Walaupon busy sikit minggu ni , tetapi buat rakan-rakan yang PM bertanyakan tentang produk shaklee mommy tetap akan reply whatsapp dan pm facebook mereka. Semalam ada yang PM mommy di facebook bertanyakan tentang produk untuk bantu pesakit kanser payu dara .

Ok hari ini mommy nak kongsikan tentang cara mengurangkan risiko kanser payu dara ! Ishk dengar pasal kanser payu dara memang menyeramkan kan. Mana tak nya dulu jarang kita dengar pasal kanser ni. Tapi sekarang boleh katakan bila on fb /IG/Whatsapp je … penyakit kanser payu dara ni dah makin menular di kalangan rakan-rakan dan saudara mara kita sendiri. Dulu jarang sangat kita dengar ia berlaku di kalangan orang yang dekat dengan kita . Just tahu melalui news atau dalam cerita drama je kan.

Ini bermakna dengan lifestyle dan cara pemakanan zaman moden ni, penyakit kanser payu dara sudah menjadi penyakit yang kita selalu dengar dan kita sendiri berisiko sekiranya kita tidak ambil langkah langkah pencegahan dari awal .

simptom-kanser-payu-dara

Sempat mommy buat sedikit pembacaan mengenai penyakit kanser payu dara . Menurut Mayo Clinic ,

Kita boleh mencegah kanser payu dara dengan Tips Kurangkan Risiko  Kanser Payu Dara :

medical illustration of symptoms and risk of breast cancer
medical illustration of symptoms and risk of breast cancer
  • Kurangkan pengambilan minuman beralkohol ( of course muslim memang ditegah minum alkohol. Tetapi bagi non muslim anda juga perlu kurangkan yer )
  • Jangan merokok (terdapat kajian yang menunjukkan orang merokok berisiko terkena kanser payu dara. Jadi better stop terus merokok )
  • Jaga berat badan yang ideal (terdapat kajian menunjukkan obesiti di kalangan wanita selepas menopouse berisiko terkena kanser payu dara)
  • Bergerak Aktif dengan bersenam
  • Kurangkan pengambilan pil hormon atau pil perancang
  • elak dari penggunaan bahan yang tercemar seperti kesan radioaktif atau pencemaran alam sekitar

Ok selain dari tips di atas, mommy ada terbaca tentang makanan tambahan yang boleh membantu kurangkan risiko kanser payu dara .Suplemen yang kaya dengan kandungan Resvetratrol atau Polifenol yang mempunyai kesan Antioksidan yang tinggi sangat tersohor di kalangan pesakit kanser.

Menurut kajian dari WebMD, Kandungan Resveratrol dari buah-buahan seperti Anggur dan Berries, boleh membantu mestabilkan tahap Hormon Estrogen dalam badan. Tahap estrogen yang tidak seimbang boleh menyebabkan terjadinya tumor di bahagian payu dara. Justeru pemakanan yang berunsurkan buah-buahan seperti anggur dan buah berries yang kaya dengan antioksidan perlu dijadikan amalan harian.

Apa kaitan tahap estrogen dan kanser payu dara? Kebanyakan kajian sains menunjukkan apabila berlaku perubahan hormon estrogen yang mendadak di dalam tubuh badan manusia, ia boleh menghasilkan satu bahan bertoksin di bahagian sel DNA payu dara seseorang. Perubahan estrogen ini telah menyebabkan penghasilan bahan bertoksik di sekitar sel payu dara. Ini membuatkan berlakunya ketumbuhan / tumor  pada sel payu dara. woww ngeri nya !

Pernah dengar pepatah menyebut ?

Setiap penyakit pasti ada ubatnya.Kita perlu banyak beriktiar dan berdoa !

Dalam Al quran juga banyak menyebut tentang kelebihan buah anggur . Namun mommy belum menjumpai kajian dari ilmuan islam yang mengambil peluang untuk mengkaji kelebihan buah anggur yang kaya dengan resvetrarol ini.

  1. Surah Al-Baqarah ayat 266

Apakah ada salah seorang di antaramu yang ingin mempunyai kebun kurma dan anggur yang mengalir di bawahnya sungai-sungai; dia mempunyai dalam kebun itu segala macam buah-buahan, kemudian datanglah masa tua pada orang itu sedang dia mempunyai keturunan yang masih kecil-kecil. Maka kebun itu ditiup angin keras yang mengandung api, lalu terbakarlah. Demikianlah Allah menerangkan ayat-ayat-Nya kepada kamu supaya kamu memikirkannya.

  1. Surah Al-An’aam ayat 99

Dan Dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak; dan dari mayang korma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (Kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan (perhatikan pulalah) kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman.

vivix kanser payu dara

Para ilmuan barat dari University of Nevraska yang diketuai oleh Dr Elearnor G.Rogan (PHD) telah membuktikan resveratrol yang terdapat dalam buah anggur dapat mengurangkan pengeluaran bahan bertoksik pada sel payu dara. Tambahan lagi group Dr Rogan telah membuktikan Resveratrol dapat meningkatkan penghasilan Enzim yang berupaya membunuh penghasilan estrogen yang bermasalah.

Bagaimana nak dapatkan Suplemen Resveratrol Di Malaysia?

vivix-kanser-payudara-shaklee

 

Mommy ingin perkenalkan produk Shaklee Vivix yang kaya dengan kandungan resveratrol iaitu 10 kali ganda dari suplemen resvetrol lain. Diperbuat dari buang Anggur Muskad , Akar Polyganum , Buah Karot Ungu dan Elderberries Eropah yg mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi untuk membunuh sel kanser.

Bahan-Aktif-Vivix1

Testimoni pengguna vivix vs fibroid kecut dari 7cm ke 3cm

vivix-fibroid-kecut

Testimoni pengguna vivix vs Breast Lump kecut

testimoni-vivix-kanser-payudara

Testimoni Vivix vs Kanser Payu hilang selepas sebotol vivix

ubat-kanser-payu-dara

Alhamdulillah seronok pula baca testimoni yang mommy baca dari blogger SID yang lain. Bukan sahaja para saintis membuktikan kelebihan resveratrol dapat membunuh sel kanser payu dara, ia lebih meyakinkan kita setelah melihan sendiri para pengguna vivix berkongsi kisah mereka di blog dan media sosial.

Jadi haruskah kita berdiam diri? Nak simpan info best ni sorang sorang? atau biar la dulu bukan aku yang kena pon ehh! No No No! Jangan simpan sorang sorang.. Mommy shorkan sebelum kita didatangi sebarang penyakit mari kita cegah dulu seawal mungkin.

Vivix ni tak perlu datang penyakit baru kita sibuk nak cari. Sebab itu mommy sangat rekemen kepada semua wanita dan lelaki amalkan dari sekarang.

Sekarang ni byk sangat penyakit wanita yang gerun mommy nak cerita pon. kalau korang ada masa lapang rajin rajinlah  follow website doktor pakar sakit puan seperti Doktor Hamid Arshad

Jom amalkan vivix dari sekarang untuk kehidupan yang lebih sihat dan bebas kanser.

Mencegah adalah lebih baik dari mengubati.

Untuk membuat pesanan Vivix . Anda boleh hubungi mommy di talian Hotline 0102755586 

shaklee seri kembangan

 

2 thoughts on “Tips kurangkan Risiko Kanser Payu Dara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge