Uncategorized

Mengapa Kita Perlu Ambil Multivitamin

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr

Kaum lelaki baik wanita perlukan pemakanan peribadi khas untuk menyokong kehidupan mereka. Dan mereka berhak mendapat vitamin yang menyokong keperluan-keperluan dalaman, sesuatu makanan yang mempunyai kadar penyerapan yang unik dan menyeluruh.

Mengapa saya perlu mengambil multivitamin?

Apabila saya bercakap tentang vitamin, saya sering mendengar soalan ini dari pelanggan:

“Kenapa saya perlu mengambil vitamin setiap hari? Bukankah diet yang sihat sudah mencukupi?”

Ini adalah soalan yang sangat baik. Dan jika kita hidup beratus-ratus tahun yang lalu, jawapan saya adalah: “Anda betul. Makan makanan yang sihat secara sederhana, dan itulah semua yang anda perlu lakukan. ”

Tetapi kita tidak hidup dalam dunia yang langsung tidak sama dengan zaman nenek moyang kita.

Kita hidup dalam dunia bertoksin, dengan udara yang tercemar dan tanah yang kurang mineral dan dirosakkan pula dengan pencemaran manusia . Berbanding pada 100 tahun yang lalu, makanan adalah lebih kaya dengan vitamin dan mineral daripada apa yang kita makan hari ini.

Walaupun dengan sumber sayur-sayuran dan makanan lain yang sihat dalam diet anda, ia adalah hampir mustahil untuk mendapatkan semua yang diperlukan oleh badan anda dari diet sahaja.

Itulah sebabnya multivitamin boleh menjadi pelengkap kepada makanan yang anda makan . Walaupun ia tidak pernah bermaksud untuk menggantikan diet yang sihat, mengambil multivitamin yang berkualiti tinggi adalah salah satu cara terbaik memastikan badan anda mendapat vitamin dan mineral yang anda perlu:

  1. Mengekalkan tahap tenaga untuk gaya hidup serba busy
  2. Menyokong sistem imun badan anda
  3. Menggalakkan kesihatan otak dan keupayaan anda bergerak
  4. Menggalakkan tulang yang sihat, kulit dan rambut .

Kesimpulannya pilih multivitamin yang diperbuat dari bahan semulajadi organik. MultiVitamin boleh membantu anda meletakkan diri anda ke kehidupan hadapan yang lebih baik.

Kesilapan besar masyakat kita sekarang ialah memilih multivitamin yang tidak organik di mana ia diperbuat dari bahan sintetik (diperbuat dgn bahan kimia yang seakan akan semulajadi oleh ahli lab ) yang mudah dibeli dari toko ubat dan pasaraya . Sebab itulah ramai yang merungut walaupon sudah berbulan bulan amalkan mereka tidak dapat merasai perubahan ke atas kesihatan mereka.

Lama kelamaan mereka merasai kurang berkesanan maka terus stop amalan mengambil multivitamin.

Ubah cara hidup anda sekarang . Buka minda dan belajar tentang vitamin organik pula.

Dengan memilih multivitamin semulajadi yang diperbuat dari bahan alami yang semulajadi . Kebanyakan multivitamin organik disokong oleh journal dan terbukti berkesan secara semulajadi meningkatkan tahap kesihatan secara keseluruhan.

Vitalea Multivitamin

  • Cuba perhatikan ramuan pada label multivitamin vitalea ini.
  • 100% Organik coatingnya berwarna hijau dari serbuk spirulina
  • 100% mengandungi Vitamin C Organik dari Lemon, grapefruit dan orange.
  • 100% Organik garam mineral seperti kalsium/mangan/fosforus
  • 100% Organik dgn campuran herba alfalfa

Fakta Menarik tentang Vitalea :

multivitamin-vitalea

  • 2 tablet ‪Vitalea‬ bersamaan 40 jenis lauk. Tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah. Kita makan macam biasa cuma tak perlu sampai 40 jenis lauk untuk mendapat khasiat vitamin dan mineral yang ada dalam vitalea.
  • Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana setiap bahan yang digunakan untuk menghasilkan 1 tablet Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu
  • Pengambilan secara berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko sakit sebanyak 65%
  • Vitalea telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.

Biasanya orang yang malas nak makan vitamin banyak-banyak akan mengambil Vitalea, kerana 1 tablet sudah complete semua vitamin lengkap mineral pon ada. Biasanya kaum lelaki (maaf ye) ni yang agak malas nak telan vitamin , mereka akan istiqamah ambil Vitalea bila sudah merasai manfaat dan perbezaannya dengan sebelum dan selepas ambil Vitalea.

Ade seorang pelanggan saya , Doktor lelaki memang ambil Vita-lea sahaja, saya ada shorkan ambil vitamin lain juga namun dia tak ambil sebab busy katanya vitalea ni dah cukup lengkap, katenya ni je dah cukup. Jadi untuk encik suami yang liat-liat nak makan vitamin tu mungkin saya sangat shorkan ambil Vita-lea Shaklee. InsyaAllah ada umphhh untuk tubuh lebih bertenaga dan sihat .

1 thought on “Mengapa Kita Perlu Ambil Multivitamin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge