Shaklee Collagen Powder

Cara Berkesan Kecilkan Pori Besar

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr

Kesan Shaklee Collagen Powder

Masalah pori besar menyebabkan wajah kelihatan kurang mulus ,walaupon usia kita masih muda dan kedutan masih belum muncul . Malah pori besar ni juga menyebabkan makeup jadi tidak sekata . susah la nak kelihatan menawan dengan solekan cantik kan. Jadi dengan membaca entry ini anda akan mengetahui apa faktor pori besar dan juga cara mengatasinya.

Jadi mari teruskan pembacaan anda 🙂

Jom MK kongsikan faktor penyebab pori makin membesar .

  1. Kulit berminyak   – Orang yang mempunyai kulit berminyak lebih mudah pori membesar.Apabila minyak berlebihan di bahagian kulit ditambah pula dengan kulit mati bertimbun pula . Maka bahagian liang pori mudah tersumbat dan menyebabkan struktur pori kian membesar.
  2. Jarang cuci muka   – Tak suka cuci muka? Inilah masalah wanita sekarang busy sangat sampai terlupa nak cuci muka . Alasan lupa ke malas ni? tau tak mereka yang culas cuci muka ni akan menyebabkan debu dan kotoran dari udara or makeup yang korang pakai tu terperangkap dalam liang pori. Jadi sangat penting untuk buat rutin mencuci muka setiap hari di waktu pagi dan sebelum tidur ya.
  3. Jarang buat exfoliate – Apabila pori tersumbat dengan kekotoran ini menyebabkan saiz pori membesar . Exfoliate ini ialah proses membuang kulit mati samada menggunakan exfoliate cleanser yang ada biji biji scrub untuk menyingkirkan kulit mati atau anda boleh pergi ke kedai spa untuk buang kulit mati. Exfoliate tidak boleh dibuat setiap hari. Boleh lakukan at least sekali atau dua kali seminggu.
  4. Lupa memakai krim uv – Pancaran terik sang mentari sebenarnya boleh merosakkan kolagen yang merupakan agen utama yang menjaga ketegangan liang pori.Jadi penting untuk anda menyapu krim uv untuk menghalang kerosakan kolagen akibat pancaran mentari.
  5. Kekurangan Kolagen – Faktor usia menyebabkan banyak kolagen rosak dan berkurang dalam badan. Jadi kulit dan liang pori mula mengendur dan membesar. Jika anda konsisten mengambil suplemen yang kaya dengan Kolagen , kesannya kulit menjadi makin tegang dan liang pori makin mengecil.

 

Sebagai pengguna tegar shaklee , saya mencadangkan anda mencuba Shaklee Collagen Powder seperti dalam gambar di atas ini. Memang sangat berkesan untuk mengecilkan pori di wajah.

1 Kotak mengandungi 15 sachet untuk kegunaan 15 hari!

Kelebihan Shaklee Collagen Powder ialah:

  1. Diperbuat 100% dari bahan semulajadi dan herba terpilih bersumberkan kolagen dari sisik ikan merah yang tahan lasak, diperkaya dengan vitamin B dan vitamin C untuk kecantikan dari hujung rambut sehingga hujung kaki.
  2. Tiada bahan terlarang , tiada pengawet dan tiada pewarna tambahan.
  3. Ujian klinikal oleh pakar kulit dan saintis menunjukkan kesan seawal 2 minggu ~ 8 minggu.

 

Kesan Shaklee Collagen Powder

Berminat ingin dapatkan Shaklee Collagen Powder?

Hubungi admin sekarang atau anda boleh direct klik pada link Order Now  di bawah untuk pembelian terus secara online dari pihak Shaklee Malaysia. Penghantaran melalui Gdex seawal 3-5hari bekerja.

place-your-order

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge